2010. július 16., péntek

Lassan előre az elmúlt hetek történéseinek összegzésében - a 26. hét

A 26. héten sem tétlenkedett fajtamentő csoportunk, csak a nagy nyári meleg és a feltornyosult tennivalók miatt a beszámoló elmaradt. Vagyis késett, hiszen a történelmi hitelesség és visszakereshetőség érdekében, illetve mert annyival tartozom a védenceknek, hogy a velük kapcsolatos dolgokról tájékozódhasson a világ akkor is, ha én történetesen nem érek rá valami miatt.

Az érintett héten pont a tacskózás miatt nem értem rá az írásra. :) Az Ebugatta jóvoltából meghívást kaptunk egy rádióműsorba, ahol majdnem egy órán keresztül - természetesen zenei megszakításokkal tarkítva - volt alkalmam arra, hogy a Futrinka Egyesületről, a tacskó fajtamentésről, a kutyamentésről és egyéb, kapcsolódó témákról beszélgethessek a műsorvezető Petrus Krisztával.

Az interjú letölthető innnen:
http://vizsla.dyndns.org/budaifurfangos/tmp/ebugatta.mp3

Kettő új kutyával lettünk gazdagabbak. Faunt Budapesten találták és sajnos nem tudták őt elhelyezni. Ugyan tacskóként kaptam róla hírt, de a valóságban egy nagyon kedves, csendes, jól nevelt, középkorú tacskó keverék ebzet érkezett. Két hétig az eredeti gazdáját keressük, azt követően átesik az ivartalanításon és ideiglenes befogadót vagy gazdát keres. Tacskóhoz mérten "aggasztóan" nyugodt, de valószínűleg csak nem érti, hogy miért került ebbe a helyzetbe és a kennel is ijesztő számára.

Dédikét, a veterán szálkás szőrű tacskó szukát magas vemhesen vettük át a siófoki menhelyről. Köszönöm az ottani állatvédő lányoknak, hogy segítettek Dédike átadás-átvételében és természetesen Zsininek is, hogy felkapta őt Siófokon. Dédike egyből ivartalanítással kezdte futrinkás karrierjét. Sajnos a műtét során a fülének alapos tisztítására és a tekintélyes lágyéksérv korrekciójára már nem nyílt alkalom, úgyhogy a későbbiek során még egy műtét vár majd rá. Dédike jött, látott és győzött - pedig az idős kutyákért tényleg nem szokott tolakodás lenni, de Dédusnak egy percet sem kellett a kennelsoron töltenie, mert először Dinaperonéknál lábadozhatott, majd Csörnöc-Dorka Bogija vette átmeneti gondozásába. Köszönjük az ideiglenes befogadóknak a felbecsülhetetlen segítséget!

Kárpit, a karcagi állatvédők által mentett tacskó keverék kanocska átesett az ivartalanításon. A műtét rendben lezajlott, de sajnos Kárpit néhány napra rá úgy határozott, hogy a köldöksérv varratait önhatalmúlag eltávolítja. Rengeteg vért veszített és a hasi nyíláson a belső szerveinek egy része is kikandikált a napvilágra. Azonnal rohantunk az orvoshoz a legyengült kutyával, ahol egy jó nagy adag infúziót követően még éjszaka átesett a műtéten. Másnap már - szerencsére - a korábban megismert rosszcsont várt minket az állatkórházban. Köszönjük a Felicavet Rendelőnek a segítséget, de különösen Dr. Keskeny Ildikónak, aki így meghosszabbított műszakkal látta el a kis bajkeverőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése