2010. július 24., szombat

Fogynak Theodora kölykei - a 28. hét beszámolója

Sokáig elkeserítő volt a helyzet Theodora kölykeit illetően, mert nem igazán indult meg értük a gazdijelöltek áradata, de az elmúlt héten hárman szerető otthonra leltek. Nem is tudom, hogy lehetne kifejezni hálámat Ritának, az ideiglenes befogadójuknak, aki maximális odafigyeléssel és törődéssel veszi körül a kis családot és mindent megad számukra, hétvégente lejárnak Szegedre a szüleihez, hogy megfelelő immunizálás hiányában a saját kertjükben legyen néhány önfeledt felfedező pillanata az apróságoknak, sőt: ha végre minden baba elköltözködik, szeretnék ők örökbefogadni Theot, mert annyira a szívéhez nőtt a kislány.

Akik már gazdisok a hat kölyök közül: Donna Spencer, alias Nyafi Királylány, Iglo és Kefír.

A békési gyepmesteri telepről kaptunk egy segélykérő hívást: az altatási időpontot már kitűzték az ott lévő kutyákra, ha tudunk, segítsünk. Egyesületünk összesen négy kutyának nyújtott segítő kezet: egy drótszőrű magyar vizsla szukának, egy ír szetter keverék kannak és a tacskó fajtamentés keretén belül Karmának, a szálkás szőrű tacskónak, illetve Pintyőnek, a rövid szőrű tacskó keverék szukának. A fuvarért hatalmas köszönet Boginak és apukájának, nélkülük nem sikerült volna időben lépnünk. Köszönjük!

Karma maximum 2-3 éves, elhanyagolt, de még így is emberközpontú, barátságos szálkás szőrű tacskó szuka. Sajnos folyik az orra, ezt most kezeljük, de ha felépül, ő is áteshet az ivartalanításon és reményeink szerint a műtét után már új, végleges családjában lábadozhat.

Pintyő még egy éves sincs és alig pár kiló, nagyon aprócska. Ő még túl sokat nem tapasztalhatott az életben, de nagyon igyekszik és arra már rájött, hogy az emberek jók, mert lelkesen megy oda mindenkihez, aki akárcsak egy jó szót szól hozzá, pedig a szállításakor még nagyon-nagyon meg volt szeppenve.

Brokát ideiglenes befogadóhoz költözött, úgyhogy megkezdte a lakásban élés szabályainak feltérképezését - valószínűleg életében először van része ilyen fejedelmi kényelemben. Sajnos ő is köhögött egy picit, így az ivartalanítását el kellett halasztani, de ami késik, nem múlik. Ideiglenes befogadói nagyon közel állnak az elgyengüléshez, de egyelőre még nincs végleges döntés, tehát Brokát is gazdikereső.

Klotild megkezdte próbaidejét Pomázon egy nagyon lelkes családnál, akik tényleg mindent megadnak a kutyának. Az őslakos cane corso szuka finoman fogalmazva sem volt túlságosan elragadtatva az ötletért, hogy egy ilyen talpraesett apróság beköltözködjön az ő területére, ezért is a próbaidő, sajnos van esély, hogy Klotild csak kirándul egyet és visszatér hozzánk, de PiciBorzasék (Dóriék) várják vissza szeretettel. Köszönet nekik is Klotild menedzseléséért.

A valamikori tacskó fajtamentés védenc, a paksi menhelyről sérülten átvett Racsni kutya egy év költözött új otthonába, s az örökbefogadás évfordulóját - csakúgy, mint annak idején magát a hivatalos örökbefogadást is - nagy formátumú kerti parti keretében ünnepelte, melyre meghívta a Futrinka Egyesület tagjait, önkénteseit. Sajnos nekünk ezen a hétvégén egy szomorú évforduló miatt vidékre kellett mennünk, de szerencsére többen el tudtak menni Racsniékhoz a futrinkások közül. Az ünneplő tömegben feltűnt még egy korábbi védencünk is, Kacska Manfréd, akit az Illatos útról mentettünk és aki elkísérte gazdijait a jeles eseményre. Még sok-sok boldog együtt töltött évet kívánok Racsninak és családjának, Palpepének és Erának! Jó lenne, ha minden védencünk ilyen szuper gazdákat foghatna ki magának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése