2011. február 12., szombat

Kicsit elmaradva, de azért volt 4. hét is - A bit late but the report on Week 4

Sajnos a hét első híre nagyon szomorú volt. Elveszítettük Komódot, akit az Illatos útról hoztunk ki. A kutya állapota és életkora - ha realisták akarunk lenni - már altatást indokolt volna, amit az eredeti gazda, ahol Komód több, mint egy évtizedet eltöltött, nem biztosított számára. Megpróbáltuk. Nagyon akartuk, de sajnos minden állatorvosi segítség, odafigyelés, szeretet kevés volt. Komód feladta. Nem mi engedtük el, nem is volt rá lehetőségünk, egyszerűen a megfáradt test nem bírta tovább.

Gauss ugyan az előző gazdájától egy másik befogadóhoz kerülhetett, aki indulásként felvillantotta az örökbefogadás lehetőségét is, mégis visszakerült a gondozásunkba. Az indok: nem hasonlított a család másik kutyájára, aktívabb, élénkebb volt. De hát kérem, milyen legyen egy terrier mentalitású, fiatal tacskó keverék? Gauss nem egyszerű eset. Nagyon nem, pedig mégis az. Csak dolgozni kellene érte, rajta, vele. Gauss átkerült IldiH-hoz ideiglenesen, de ott meg elfelejtette minden macskakompatibilitását. Ja, kérem: a tacskó lélek rendkívül bonyolult valami...

Mindenesetre azt már megtudtuk, hogy Gauss egészen picurka gyermekek mellett is biztonsággal lenne tartható:

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=164149560299274&comments

Bár tacskós szempontból ez a hét nem volt túlságosan intenzív, de hosszas egyeztetést követően lett egy új kutyánk. Durci Darcy az Illatos útról érkezett, ahol harapás miatt töltötte hatósági megfigyelését. Mivel az eredeti gazda a karantén ideje után nem tartott rá igényt, így megkaphattuk őt. A fuvarban Dinaperon férje és Kaplony gazdija segítettek, nekik külön is szeretnék köszönetet mondani.

Durci Darcy pedig ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keres - ivartalanítását követően. Öt éves, fajtatiszta szálkás szőrű tacskó kan, tetovált. A tenyésztőjének küldtünk egy e-mailt, hogy nálunk van egy, általa előállított kutya, de egyelőre nem kaptunk választ. Amit eddig Darcy jelleméről tudunk: alapvetően egy karakánabb kutya lenne, ha nem törte volna meg valaki, egy ember. Meghatározott helyzetekben megretten, ilyenkor hajlamos odakapni, de alapvetően nem harapós kutya. Kertes házba ajánlanánk elsősorban, lakásba való bejárással. Macskák mellé nem mehet, mivel őket kergeti, de a kutyákkal jól kijön. A szőre kozmetikázásra szorul, ezt igyekszünk mielőbb megoldani valahogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése