2011. február 12., szombat

Felpörgetett 5. hét - Active Week 5.

Egy beszámoló szempontjából nyugodtabb hét sem nyugodt a valóságban, hiszen számos előzetes egyeztetés, háttérszervezés van mindig folyamatban. Ha valaki bekapcsolódna ezekben a szervezésekbe, látni szeretné, hogy mi hogyan alakul, miről milyen döntés születik, csatlakozhat a belső tacskós levelező listánkhoz a tacskosos@googlegroups.com e-mail címen. Örömmel látunk bárkit, aki kicsit többet szeretne tudni, tenni.

De vissza az ötödik héthez.

Az Illatos útról mentettük Csillárt, a 3 év körüli rövid szőrű törpe tacskó keverék szukát, aki szerencséjére ideiglenes befogadóhoz költözhetett. Átmenetileg egy korábbi védencünk, Kaplony mellett igyekszik visszahízni az elveszett kilóit. Mint kiderült, őt korábban már egyszer megtalálták, majd gazdához adták, de onnan is megszökött, így került be az Illatos úti telepre. Nem csoda, ha egy kertből elindult a nagy hidegekben, hiszen kiderült, hogy teljesen szobatiszta, rettentően fázós, bújós kislány, így feltételezzük, hogy előtte szobakutya lehetett.

Igazán jó dolog, hogy a korábbi örökbefogadóink ahol tudnak, segítenek nekünk. Egy maratoni fuvart bonyolított számunkra Anikó, Fagyal gazdija. Első lépésben Tiszaújvárosba költöztette terrier-mentalisú ördögünket, Gausst. Sajnos hiába örültünk, hogy igazán neki való családot talált, mert a hétvégét már újra a gondozásunkban töltötte, ezúttal már csak a kennelsoron tudtuk őt elhelyezni.

Aztán Miskolcon intézett nekünk egy gondozásba vételt, illetve megszervezte hozzá az ivartalanítást is, mivel az érintett kutyát, egy leselejtezett tenyészkant, a tíz éves Dáriót már gazdi várta Miskolctól nem messze, így nem láttuk indokoltnak, hogy felutaztassuk őt Budapestre. Dárió tehát átesett az ivartalanításon és gazdához is költözött.

De nem állt meg itt a történet, mert másnap két új kutyát kellett átvenni. Csipesz, a két éves hosszú szőrű törpe tacskó kan nem sokáig volt gazdijelölt nélkül, mert Anikó testvéréék, amint meglátták, beleszerettek, így ő hozzájuk költözhetett, hamarosan az ivartalanításon is átesik majd.

A másik új védenc, Hella, egy öt éves, de eléggé megviselt szálkás szőrű standard szuka. A fogait tövig koptatta a rácsok rágásával, a szőre elhanyagolt, a füle egy korábbi gyulladás miatt karfiolos. A civilizált kutyalét alapszabályait most tanulja ideiglenes befogadóinál, akik meglepő módon szintén korábbi örökbefogadóink, Porca tacsink gazdái. Hella oltva, chipezve, az ivartalanítását követően gazdát keres.
Szerencsére a gazdisodások sora nem állt meg itt, ebből a szempontból hihetetlen hetet tudhatunk magunk mögött.


Gazdára talált szálkás szőrű tacskó keverék védencünk, Pont is. Reméljük, hogy gyorsan sikerül beilleszkedni az új helyen. Zsininek örök hála a fuvarért!

Szintén gazdára talált a bűbáj kedves, tökéletesen szobatiszta rövid szőrű tacskó szukánk, Trufa is. Hihetetlen, hogy ilyen sok időt kellett velünk eltöltenie, de most talán tényleg révbe ért. Talán mondanom sem kell, hogy egy korábbi örökbefogadónkál tölthette átmeneti gondozási idejét. Csipet-Csapatot illeti a segítségért köszönet!

A hét talán leghihetetlenebb híre, hogy hosszú-hosszú hónapok után, kettő kudarcba fulladt örökbefogadást követően végre úgy tűnik révbe ért mindenki kedvence, a békési gyepmesteri telepről mentett csupafül cukiság is. Pintyő veszprémi lakos lett egy elkötelezett pár oldalán. Nagy tisztelet Boginak, aki amellett, hogy befogadta őt átmenetileg, igazán csodálatos kutyát faragott az egykoron rettegő apróságból. (Ugye kitalálta mindenki, hogy Bogi szintén tőlünk fogadott örökbe egy azóta már sztárnak számító kutyát, Dorkát?)
 
Egyesületünk egy korábbi örökbefogadónk (ki gondolta volna?) közbenjárásának köszönhetően különleges lehetőséget kapott: néhányan a Maxima hasábjain mutatkozhatunk majd be. Az interjú megtörtént, s átestünk életünk - legalábbis az én életemben biztosan az első ilyen alkalom volt - első profi fotózásán. A képeken a szépséget Totó, Csörnöc-Dorka, Nanni-Boo és Pintyő fokozzák majd. Ne felejtsétek majd el megvásárolni a Maxima magazin áprilisi számát!
 
Lezárult a sztárok által dedikált határidőnaplók árverése. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített a terjesztésben, vásárolt, vagy csak egyszerűen drukkolt nekünk. Összesen 175.000 Ft értékben érkezett  licit, ennek 1/4 része a tacskó fajtamentést illeti majd meg. Az átadás-átvételek folyamatban vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése